Samen obstakels overwinnen

Met de nieuwe outdoor trainingslocatie hopen wij de wijk Stadshagen en omgeving nog gezonder te maken. We willen een locatie creëren waar zowel kinderen als volwassenen samen kunnen sporten, grenzen kunnen verleggen en fysieke en mentale obstakels kunnen overwinnen.​

Wie ben jij als lid van OO?

Je kunt niet wachten om te gaan trainen. Je laat je niet tegenhouden door regen of kou. Je MOET helemaal niks, maar je KIEST ervoor om verantwoordelijkheden te nemen in jouw leven. Zo streef je naar de sterkste versie van jezelf en wil je ook anderen helpen om de beste en sterkste versie van henzelf te worden.

Je vergelijkt jezelf in de eerste plaats niet met de rest, maar met wie jij gisteren was. Zo word je steeds fitter en gezonder. Je kunt hard trainen, maar ook vooral lol maken.


Wat doen wij?

Overcoming Obstacles is meer dan een survivalrun trainingslocatie. Wij gebruiken de hindernissen in combinatie met functionele krachtoefeningen om zowel jeugd als volwassenen te helpen hun doelen te bereiken.

Onze oorsprong is SURVIVALRUN. Onze sport. Een geweldige sport. Misschien wel de MEEST COMPLETE SPORT. In ieder geval de MEEST SPEELSE SPORT. Een sport die ons STERKER heeft gemaakt.  Zowel FYSIEK als MENTAALAls ATLEET, maar ook als PERSOON.

Maar wij vinden het ook belangrijk deze sport continu aan te vullen met andere elementen. Elementen als MOBILITEIT, FUNCTIONELE KRACHTTRAINING en HIGH INTENSITY WORKOUTS vinden wij belangrijk om een goede fundering aan belastbaarheid en kracht te leggen.

Door hierin veel te variëren, streven wij er continu naar om niet alleen de MEEST COMPLETE, maar ook de MEEST LEUKE EN GEZELLIGE training aan te bieden

Jeroen Bolks

Coördinator volwassenen

Survivalrun heeft mijn leven veranderd. Ik kwam in 2012 als lange slungel op mijn eerste training. Ik dacht eerst dat het niks voor mij was, maar ik werd verliefd op de sport en de sfeer. Ik had nooit gedacht dat ik mezelf ooit atleet zou noemen, laat staan dat ik me kon meten met de beste survivalrunners van Nederland. Toch werd ik steeds beter en heb ik dat niveau mogen bereiken.

Maar ik raakte helaas geblesseerd. Mijn lichaam was niet in staat de belasting van de enorm zware trainingen en wedstrijden te verwerken. Ik realiseer me nu dat het bouwen aan een sterke basis essentieel is voor iedereen die het beste uit zichzelf probeert te halen. Dat hoeft absoluut niet saai te zijn!


Certificaten en diploma's
- Basis trainer survivalrun
- Bachelor of Sports
- EHBO

Niels Wieringa

Coördinator Jeugd

Je kunt veel meer dan je denkt, dit is waar ik vanuit ga!

In 2014 ben ik begonnen met de sport survivalrun. Ik begon alles behalve als atleet, de sport was veel te complex en zwaar voor mij. Door slim en keihard te trainen is het mij gelukt veel fysieke, maar ook mentale obstakels te overwinnen. Ondertussen loop ik mee in de Nederlandse competitie en blijf ik mezelf verbazen.

Het bovenstaande is ook iets wat ik anderen gun. Door middel van Overcoming Obstacles hoop ik mensen te kunnen laten ervaren dat ze veel meer kunnen dan ze denken. Een sterke basis bouwen door op een speelse manier te trainen, dat is waar ik voor ga!

Certificaten en diploma's
- Basis trainer survivalrun
- Bachelor of Social Work
- EHBO

Matthias Ouwejan

Hoofdtrainer volwassenen

Ik wil jou graag enthousiasmeren en leren hoe tof survivalrun is. Sport is een fantastische uitlaatklep, maar kun je ook gebruiken om angsten te overwinnen. Geloof me, ik kan erover meepraten.


Mijn trainingen zijn functioneel en gericht op de kwaliteit van de verschillende bewegingen die we gaan doen. Daarbij vergeet ik nooit dat plezier het allerbelangrijkste is en ik wil jou laten zien dat je dat hier kan vinden.


Wil je persoonlijke begeleiding om een persoonlijk doel te bereiken? Dan ben je bij mij ook aan het juiste adres. In een gesprek loop ik dan graag de mogelijkheden met je door. Tot ziens op de survivalrunbaan!

Certificaten en diploma's
- Trainer A Calisthenics
- Trainer B Calisthenics – november 2021 (personal trainer)

Marjoke Kruisselbrink

Hoofdtrainer Jeugd

Sinds de start van Overcoming Obstacles kom ik wekelijks met veel plezier trainen. Ik vind het dan ook heel tof dat ik nu de kans heb om dit als jeugdtrainer over te brengen.

Vanuit mijn persoonlijke achtergrond met veel sporten van jongs af aan en mijn werk als fysiotherapeut heb ik ervaren wat sporten en bewegen allemaal kan brengen en dat gun ik iedereen. Bij zo'n gevarieerde sport als survivalrun geven de vele uitdagingen vooral veel plezier, en ook persoonlijke groei.


Ik hoop iedereen te kunnen laten ervaren hoe gaaf het is om bij Overcoming Obstacles te sporten en elke keer weer nieuwe dingen te leren.Amy van Beek

Trainer jeugd

Ik vind survivalrun een te gekke sport!

Je kunt lekker sporten, plezier hebben en nieuwe dingen leren. Vooral de laatste 2 motiveren mij enorm als trainer, namelijk het plezier dat de kinderen hebben tijdens de training.

En om dan samen nieuwe dingen te leren, totdat het lukt!

Dat is toch echt wel het leukst aan trainer zijn!

Niels Berger

Trainer jeugd

Mijn doel is om jullie allemaal enthousiast te maken voor deze prachtige sport.Sinds 2016 doe ik aan survivalrun. Daarvoor heb ik op atletiek gezeten. Ik kwam erachter dat ik de combinatie van klimmen, hardlopen en actief buiten bezig zijn heel erg leuk vond en dat is precies survival!

Als trainer vind ik het leuk om jullie te leren klimmen zoals de swingover of apenhang. Ik hoop je snel te ontmoeten en jouw de eerste training te geven.

Alexander Pot

Trainer jeugd

Ik vind survivalrun een super leuke sport, ik doe het nu al 6 jaar en ik ga er nog lang mee door.

Ik geef nu sinds een tijdje training bij OO en vind het erg leuk, ik help je graag met klimmen, techniek en hardlopen.

Als je vragen hebt beantwoord ik ze graag dus kom vooral langs!

Annelies van Ommeren

Trainer jeugd